love love banana ♥


Image

ahhh…
i wanna post about bananas🙂
one of my favourite fruits..
I love all the products was processed from banana
banana juice…
banana jam…
banana chip…
like monkey,, hahaha big no..

so tasty…
sweet..
sour..
ah lumerrr..

gegaranyaa nih:
this morning there was an old man banana seller…
so pity… he’s rattletrap..
nggendong i bakulan e pisang itu di gendongan bambu yang udah reyot..
ahhh. ga tegaa..
akhirnyaa
beliiiii deh borong pisang..
murahh banget dibanding di alfami**
10ribu udh dapet 2 gocekan itu entahlah apa namanya :p
bukan tandan bukan bijian juga,,,
*fyi disinii buah-buahan lebih murah di alfami** daripada di bakul pinggir jalan..
kalo si bapak inii lebih murah daripada alfami** itu berarti emang artinya pisang nya MURAH BANGET…
yaaa jangan dibandingin ama di malang lah,, 
pisang mah tinggal metik..
hhaa..

ada kakek2 yang beli selain aku,,
si kakek bilang bapak penjual pisang ini langganan ku dari lama sekali, mulai dari tahun 90an, mungkin kalian belum lahir”
aku sama rima langsung berbunga-bungaa.. 
tahun 90an aku belum lair ahhh berarti aku awet muda.. 
wkkwkwkw..
*meksooo
peeeeehhh berarti bapaknya sudah 23 tahun berjualan pisang gendong keliling
amazinggg..!!!
gile lu ndro..
ajibb 

pisang itu buah sangat banyakkk manfaatnyaa…
dibawah inii beberpa cuplikan manfaat pisang dari beberapa jurnal dan artikel
Bananas combat depression, make you smarter, cure hangovers, relieve morning sickness, protect against kidney cancer, diabetes, osteoporosis and blindness.

a. kenapa dia bisa bikin jadi anti depresii??? mood brain neurotransmitter
Pisang membantu mengatasi depresi tingkat tinggi karena tryptophan, yang diubah menjadi serotonin

b. Melindungi kram otot selama berolahraga

c. Menetralkan kehilangan kalsium saat buang air kecil dan membangun tulang yang kuat 

d. ini nihh yang penting buat aku si moody .. dan emang bener banget, si wintul kalo liat aku sumpek udah disumbat aja nih mulut pake pisang.. 

Improve your mood and reduce PMS symptoms by eating a banana, which regulates
blood sugar and produces stress-relieving relaxation…

e. Pisang mengurangi pembengkakan, melindungi dari diabetes tipe II, membantu penurunan berat badan, memperkuat sistem saraf, dan membantu produksi sel darah putih, all due to high levels of vitamin B-6

f. Strengthen your blood and relieve anemia with the added iron from bananas

g. High in potassium and low in salt, bananas are officially recognized by the FDA as being able to lower blood pressure, and protect against heart attack and stroke

h. bagus nih buat pencernaan !!
karena >> Rich in pectin, bananas aid digestion and gently chelate toxins and heavy metals from the body

i. Pisang bertindak sebagai prebiotik yang, merangsang pertumbuhan bakteri bersahabat dalam usus. Mereka juga memproduksi enzim pencernaan untuk membantu dalam menyerap nutrisi.

j. High fiber in bananas can help normalize bowel motility.

k. Eating bananas helps prevent kidney cancer, protects the eyes against macular 
degeneration and builds strong bones by increasing calcium absorption

l. Bananas make you smarter and help with learning by making you more alert. Eat a 
banana before an exam to benefit from the high levels of potassium.

m. Bananas are high in antioxidants, providing free radicals and protection from 
chronic disease

n. Eating a banana between meals helps stabilize blood sugar and reduce nausea 
from morning sickness

o. Rub a bug bite or hives with the inside of the banana peel to relieve itching and irritation

p. Control blood sugar and avoid binging between meals by eating a banana

q. Eating a banana can lower the body temperature and cool you during a fever or 
on a hot day

r. The natural mood-enhancer tryptophan, helps to relieve Seasonal Affective 
Disorder (SAD)

s. Quitting smoking? Bananas contain high levels of B-vitamins as well as potassium 
and magnesium speed recovery from the effects of withdrawal

dan banyakkk lagiii manfaat dari pisangg…
biasakan sejak diniii anak anda makan pisang 
*dih bahasa ku gilo…
anakku ta kasi pisang wae lah..
hahah..
anak yang manaa ya alloh mauuu 
>.<
cukup sekian 
dan itu merupakan closing yang amat sangat buruk..
OK
FINE
BYE 

 

literature:
http://foodmatters.tv/ 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: